• Alagút szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A párom 27 éves, fizikai munkát végez napi 15 órában.Éjjel 2-kor felébred, kézzsibbadásra panaszkodik, ami mostanra egészen a könyökéig terjed és nemhogy csak zsibbad, de egyenesen üvölt a fájdalomtól.Korábban csak a bal keze, ma már mind a kettő. Voltunk orvosnál, aki ezt az alagút szindrómát, és az izom sorvadását emlegette, de kezelést nem kapott csak egy beutalót egy másik kórházba. Az időpont bosszantóan késői, mivel már 2 hónapja várunk és még másfél hátra van. A helyzet csak romlik. A kérdés az, hogy van e esetleg valami otthoni gyógymód, vagy patikában beszerezhető vitamin, esetleg gyógyszer a fájdalom enyhítésére.Fájdalomcsillapítók nem hatnak. Lóbalzsammal kenegetem, majd hideg törölköző, vagy kéz lógatás de nem hat. Műtét lesz belőle, de mit tegyünk addig?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a alagút szindróma témában

        Kedves Kérdező! Nagyon fontos, hoyg éjszakára és amikor nem dolgozik, akkor nyugalomba kell helyezni a csuklót. Erre kaphatók gyógyászati segédeszközboltokban úgynevezett csuklórögzítők pl. Futuro. Emellett kérják meg háziorvosukat, hogy írjon fel antiflogisztikus pakolást, mellyel éjszakára kenje be a csuklója tenyér felőli részét, kösse be és hagyja hatni reggelig. Eellett nem szteroid gyulladáscsökkentő felírását is kérjék a háziorvostól. Amíg nem kerül sor a vizsgálatra, ezt próbálhatják meg.


        Kérdés: 2011. szeptember 27., 06:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: