• Neurologia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép napot! Édesapámat 2hete műtötték mivel vérömleny volt az agyába, koponyájába. Jelenség a baloldala gyenge lett és folyton elesett. A műtét után, 1héttel a jobb oldala bénult le, se a lábára állni, sem a kezével fogni nem tud. Beszélni is alig tud. Állítólag a műtét sikeres lett, de sanos én nem ezt tapasztalom. Lehetséges, hogy újra lábra tud állni és úgy fog sétálni mint régen? Vagy valaki hibázott? Tudom így látatlanban nehéz, de ha meg tudnák mondani, mire figyeljünk, mit tudunk tenni, megköszönném. Mert szörnyű látni egy örökmozgó embert, ahogy az ágyhoz kötve van. Tisztelettel.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Mivel nem írta meg milyen típusú vérömlenye volt, ezért nehéz véleményt mondani. Ha subduralis vagy epiduralis vérzése volt, ha jól értem a jobb oldalon, hiszen bal oldali végtaggyengeséget okozott először, akkor az nem lehet oka a jelenlegi jobb oldali végtaggyengeségnek és a beszédzavarnak. Ha subarachnoidelais vérzése volt, az okozhatott érgörcsöt, mely sajnos ennek a típusú vérzésnek a szövődménye, ami már okozhatta. Beszélje meg kezelőorvosukkal. Javulás mindig várható, megfelelő, időben elkezdett gyógytorna, masszázs és beszédterápia hatására.


        Kérdés: 2011. szeptember 25., 12:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: