• Agyi infarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kérdezni szeretném, az édesapámnak egy hónapja volt egy agyi infartusa, elég jól volt de pár napja nehezebben mozog, tegnap a jobb kezét és lábát egyáltalán nem tudtuk be hajlitani, mentőt hivtam és korházba vitték. A Ct eredménye ezt irja Cerebralisés cerebellaris artrophia.kiterjed vascularis encephalophatia. Multiple, apro régi intracerebralis vascularis laesio. A bal lateralis kamraszarv elött leirt elváltozás lehet subacut laesio. Meg kérném irja meg mit jelent ez, számithatunk e javulásra, a beszéde nem zavaros, ma már joban mozog a lába, sokat tornáztatom szedi a gyógyszert, van e remény hogy jobban legyen? Köszönöm válaszát, tisztelettel Ö M

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Ha már elkezdődött a javulás az édesapja állapotában, akkor mindenképpen van remény további javulásra. Sajnos a stroke ismétlődhet, de ha szed vérrögképződés gátló, megfelelő a vérnyomása, vércukra, vérzsírértéke, akkor megelőzhető egy újabb kialakulása.


        Kérdés: 2011. szeptember 21., 11:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 16:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az utóbbi időben gyakran tapasztalok libabőr érzést, ez van, hogy a felálló szőrzettel társul, van, hogy nem. Sokszor végigfut rajtam, majd pár másodperc és múlik. Van, hogy csak az egyik oldalamat érjnti, van, hogy testszerte...
        Tisztelt Doktornő! Pár napja fejfájás miatt kértem MR vizsgálatot. Fiatal korom óta vannak fejfájásaim de mostanában úgy éreztem gyakoribb lett. Halánték fájdalom és szemkörnyék fájdalom a jellemző,néha tarkóból indul ki úgy érzem....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések