• Syringomyelia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő/úr! Egy évvel ezelőtt kettős látás miatt kezeltek kórházban ,akkor derült ki,hogy magas vérnyomásom van.Ezt sikeült gyógyszerekkel beállítani,de a kettős látás forgó szédüléssel egy évre rá nyáron visszatért.Újra kaptam Infusios kezelést,és a kezelőorvosom Mr vizsgálatot kért nyaki gerincemről.Ennek az eredménye:A myelon normális vastagságú,azonban benne a CIII.discustól caudalisan a throracalis szakasz felső harmadára is kiterjedő syringomyelára utaló centrális jelfokozódás van.Kiegészítő vizsgálatot kérnek,dec.6-ra kaptam időpontot "gerinc MR vizsgálata natív gerinc".A kezelő orvosom 3 hétig nem rendel ,a három hónapos várakozás a kiegészítő vizsgálatra kétségek között nagyon nehéz.Ezért az lenne a kérdésem,hogy a fentiek alapján ez már biztos diagnózis,és azért kell a kiegészítő vizsgálat azért szükséges,hogy megállapítsák,hogy meddíg terjed,vagy még elképzelhető esetleg ,hogy nem jól látszott,és nincs semmi komoly?Ez a kiegészítő vizsgálat a teljes gerincre vonatkozik?Mert van egy kis bezártság érzésem a gépben.Erre a betegségre jellemző tüneteim nincsenek ahogy a interneten utána néztem,olvastam,hogy az ilyen betegnek a felénél nincs is.Van arra esély,hogy ha beigazolódik akkor később sem jönnek elő a tünetek?Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A tünetei valóban nem felelnek meg a syringomyelia tüneteinek, ez jelen esetben mellékleletnek számít. Nem tudom melyik szakaszról kérhette a kezelőorvosa a kiegészítő vizsgálatot, ez nincs benne abban, amit Ön leírt. Mivel egy olyan elváltozásról szeretne a kezelőorvosa képet kapni, amely Önnek panaszt nem okoz, ezért nyugodtan várhat rá 3 hónapot. Nem tudom miért kér kiegészítő vizsgálatot, ezt tőle kellene megkérdeznie, mivel az sem egyértelmű számomra, hogy melyik gerincszakaszról kéri.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 13:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés