• Syringomyelia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr nő/úr! Egy évvel ezelőtt kettős látás miatt kezeltek kórházban, akkor derült ki, hogy magas vérnyomásom van.Ezt sikeült gyógyszerekkel beállítani, de a kettős látás forgó szédüléssel egy évre rá nyáron visszatért.Újra kaptam Infusios kezelést, és a kezelőorvosom Mr vizsgálatot kért nyaki gerincemről.Ennek az eredménye:A myelon normális vastagságú, azonban benne a CIII.discustól caudalisan a throracalis szakasz felső harmadára is kiterjedő syringomyelára utaló centrális jelfokozódás van.Kiegészítő vizsgálatot kérnek, dec.6-ra kaptam időpontot "gerinc MR vizsgálata natív gerinc". A kezelő orvosom 3 hétig nem rendel, a három hónapos várakozás a kiegészítő vizsgálatra kétségek között nagyon nehéz.Ezért az lenne a kérdésem, hogy a fentiek alapján ez már biztos diagnózis, és azért kell a kiegészítő vizsgálat azért szükséges, hogy megállapítsák, hogy meddíg terjed, vagy még elképzelhető esetleg, hogy nem jól látszott, és nincs semmi komoly? Ez a kiegészítő vizsgálat a teljes gerincre vonatkozik? Mert van egy kis bezártság érzésem a gépben.Erre a betegségre jellemző tüneteim nincsenek ahogy a interneten utána néztem, olvastam, hogy az ilyen betegnek a felénél nincs is.Van arra esély, hogy ha beigazolódik akkor később sem jönnek elő a tünetek? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A tünetei valóban nem felelnek meg a syringomyelia tüneteinek, ez jelen esetben mellékleletnek számít. Nem tudom melyik szakaszról kérhette a kezelőorvosa a kiegészítő vizsgálatot, ez nincs benne abban, amit Ön leírt. Mivel egy olyan elváltozásról szeretne a kezelőorvosa képet kapni, amely Önnek panaszt nem okoz, ezért nyugodtan várhat rá 3 hónapot. Nem tudom miért kér kiegészítő vizsgálatot, ezt tőle kellene megkérdeznie, mivel az sem egyértelmű számomra, hogy melyik gerincszakaszról kéri.


        Kérdés: 2011. szeptember 19., 13:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: