• Már írtam volna Önöknek egyszer, csak most képet is mellékeltem hozzá!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Már megkerestem önöket korábban, ám hiába próbálkoztam neurológusnál, nem nézték meg a felvételeimet! Előző levelemet bemásolnám, hogy mégis miről is volt szó: Tisztelt Szakorvosok! 2éve elkezdtem edzeni, nem nagy tempóban, napi 3-4óra edzés, ez folyamatosan kb 1évig tartott így napi szinten! Bal oldalt a fejem azóta fáj, de végig egy pont ban...a gerincem mellett...égető, fájó érzés, sokszor pöttyöket is látok, tehát olyan érzetem van, hogy be van gyulladva valamim, és a bal oldalam tehát az arcom a fülem és a szemem ha nagy fájdalmaim vannak, teljesen levörösödik.Lázam nem volt...viszont a hajam az nagyon hullásnak indult, valamint a bal szem romlásnak indult, de ez nem ilyen szokványos hogy állandóan nem látok vele, hanem változó, de ez is azóta mióta fáj/Éget bal oldalt a fejem..Sok vizsgálaton voltam már.. Mr..Ct..de szerencsémre mind a kettő rendben volt..voltam különbféle vérvételen is, ott is minden rendben volt..illetve, a vasam és a bilirumbinom magas volt...(nem szedek semilyen gyógyszereket, csak fejfájás csillapítókat és amit lehet kapni recept néélküli gyulladás csökkentőket).Sokszor vízesrházom hátul a fejem ahol fáj illetve hideg vízes zuhanyt végzek, ezek valamennyire, de nem nagyon enyhítik egy kicsit a panaszaimat.Nem tudom, hogy ebben az esetben még milyen orvoshoz fordulhatnék? Szinte mindenhol voltam...Neurológia stb... A gyulladást a szervezetemben érzem, melegség, égető érzés hajhullás és a szemem romlása, mert egyébként nem lennék szemöveges, csak mióta ez a helyzet fent áll szükségem lett arra is.Többféle gyógyszert próbáltam már....Elsőnek kezdtem gyengékkel pl Advil stb..de aztán egyre erősebbekkel, ha nagyon erőss a fejfájásom, akkor légszomjam van fáj, ég a gyomrom és enni sem tudok. Mindig valami újféle gyógyszert próbálok....de sajnos egyik sem hat pár napnál tovább...Eleinte mikor az Ibustárt elkezdtem szedni..akkor a járásom is talán egy napra helyre jött (mert egyébként szédülök, pöttyöket látok) sőt, még enni is tudtam rendesen, de egyszer volt ilyen.Sok orvosnál voltam s talán a koromnál (19)fogva nem vizsgálnak meg rendesen.Pedig több orvos is észrevette, hogy a bal oldalam teljesen vörös, mármint a fejem a szemem és a fülem, tehát mintha valóban gyulladásom lenne, ám a vérvizsgálat nem mutatta ki....Viszont az Mr képen a bal oldalt például sokkal fehérebb és vastagabb a képen az izmom, mint a jobb oldalt bár én ez Laikus ként mondom.... Ilyen esetben mi a teendő? ha megkérdezhetem? van esetleg valami gyulladás csökkentő? vagy milyen orvosnál lehet még próbálkozni? A hajam már nagyon kihullott...és a látásom is nagy kárt szenved...próbálkoztam hűsítő, izomlazító krémekkel Flector tapasszal ám hosszú távon nem hatásosak, de pl ha fél óráig dörzsölöm ott azt a pontot"csíkot" ahol fáj a fejem/nyakam, akkor a látásom megkönyebbül de tényleg csak pár másodpercre... Most mellékeltem volna képeket Önöknek, hogy mégis érdeme-e valahogy "ráerőszakolni" az orvosokra a cd-t! mert már próbálkoztam párszor, sajnos sikertelen volt a próbálkozásom! Csatoltam volna egy képet, sajnos másikat nem enged, de ha ne probléma elküldeném önöknek másik levélben, leglábbis itt nincs verszínetni valóm:)

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Egy szelet MR felvételből nem lehet messzemenő következtetést levonni. nem tartom valószínűnek, hogy bármilyen olyan jellegű gyulladás lenne a szervezetében, mely a leírt panaszait okozná, mivel akkor annak a vérvizsgálat során kimutatható eltérést kellett volna okozni. A fájdalom lehet egyszerű túlerőltetéséből az izomnak, de lehet a tarkó hátsó részén futó egyik idegnek a bántalmából adódó úgynevezett neuralgia is, bár a fájdalom jellege nem erre utal. Azt javaslom Önnek, hogy egy fejfájás szakrendelést keressen fel, ahol a részletes kikérdezése után pontos választ kaphat. A rendszeres fájdalomcsillapító szedés is egy idő után provokálhatja a fájdalmat, nem javasolt a rendszeres használatuk.


        Kérdés: 2011. szeptember 16., 15:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: