• Neurológiai problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Bessenyei Mónika! Immáron több hónapja jelentkezik nálam a vissza-visszatérő kézremegés. Főként stresszes helyzetekben lesz látható, de néha a kezemben, lábamban is érzek belül egyfajta remegést, bizsergést. Pár hete a bal kezemen a gyűrűs, illetve kisujjam is időközönként zsibbad. Továbbá két napja a vádlimban estére feszülést, fáradtságot érzek (néha, mintha "hangyák mennének benne"). Szédülni rendszeresen szoktam, de a vérnyomásom évek óta nagyon alacsony. 25 éves nő vagyok, 172 cm vagyok, 72 kg, általában 110/70-es vérnyomás, pulzus 65. Orvoshoz még nem fordultam, de napról napra jobban idegesítem magam a tünetek miatt (főként SM-től tartok). Tudni kell rólam továbbá, hogy az elmúlt fél év rettentően nehéz időszaka volt az életemnek.Édesapám lábamputáción esett át, mely a lelki nehézségek mellett, testileg is igen kimerítő (pl. nagy súlyokat emelek -bevásárlás,Édesapám lépcsőn történő lesegítése- hogy szüleimnek minél jobban segítsem az életét). Természetesen ha újabb tünetek jelentkeznek, vagy ezek fokozódnak, szakemberhez fordulok, de először ki szerettem volna kérni az Ön véleményét! Várom válaszát, köszönettel: Henriett

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! A tünetek alapján inkább kimerültség, stressz okozhatja a tüneteit, de a vizsgálata nélkül nehéz állást foglalni. A leírása alapján én nem gondolnék SM-re, de keressen fel egy neurológiai szakrendelést, hogy megnyugodjon. Addig is szedjen Magne B6-ot és Calciumot a panaszok enyhítésére.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 15:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 23:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés