• félek, hogy lebénulok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Eddig csak a bal combom külső oldalán tapasztaltam zsibbadó égő érzést. Pár hete ez a láb újjaimra is kisugárzik, végig a lábomon. Éjszakánként az egész bal oldalam lezsibbad. Néha már a jobb lábam is. Tegnap éjjel mindkét lábszáram sipcsont feletti részén és a lábfejemet húzta a görcs. Nem tudtam ráállni, nem volt benne erő. Kb. 10 perces masszírozás után múlt el. MRI vizsgálaton korábban 2 hónapja megállapították, hogy nincs gerin sérvem. Én úgy érzem, hogy romlik a reflexem és a statikus mozgásom is.Egy hónapja voltam éves rutin vérvizsgálaton. A vérsüllyedésem 70. Most góckeresésen vagyok. Minden eddigi eredményem negatív (Hasi UH, fogászat, or-fül-gége, szemészet, nőgyógyászat -még várom a rákszűrés eredményét-). Szerintem azonban vagy reumatikus, vagy neurológiai problémám van. Kérem segítsen. Mit tegyek. Hova forduljak segítségért.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A panaszai annak ellenére, hogy az MR nem mutatott gerincsérvet, mégis inkább gerinc eredetűnek tűnnek, okozhatja csontos felrakódás is, mely a kilépő ideggyök nyomódását okozza. Emellett esetleg kisidegbántalom (Polyneuropathia) is állhat a panaszai hátterében. ENG (electroneurographia) vizsgálattal meg lehet határozni, hogy ideggyöki laesio vagy pedig kisidegbántalom okozza a tüneteit nagyobb valószínűséggel. Neurológusa segítségét kérje ebben.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 26., 10:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 22:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés