• Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb. egy hónappal ezelőtt volt egy rosszullétem. Jobb oldali hirtelen erős fejfájás, bal kar és láb intenzív zsibbadása, száj zsibbadás és látásban zavaró fény érzete. Azóta a zsibbadás megmaradt a bal oldali végtagokban, néha jobb lábamban is érzem, de ott csak minimálisan. Bal kezem viszont gyenge, kis ujjam kevésbé érzékel. Korábban beszédelakadásos problémáim voltak, de viszonylag ritkán évente egy-két alkalommal. Jártam kivizsgáláson, epilepszia szakorvos szerint fokális beszédközpontot érintő epilepsziám lehet. (MRI, CT , alvásmegvonásos EEG negatív lett, egy enyhe eltérést mutató EEG eredmény ) Gyógyszeres kezelést nem tartotta indokoltnak. Mostanában gyakrabban van szájzsibbadás és beszédelakadás is. De a zsibbadás jobban aggaszt, szédülök is olykor. Jelenleg a neurológusom szabadságon van. Háziorvos szerint pedig pusztán stressz okozza a zsibbadást és az epilepsziát is kizártnak tartja. Korábban tényleg volt stresszes időszakom, de most teljes nyugalmi állapotban is zsibbadok. mi lehet tehát a zsibbadás oka? és hogyan tudnám megszüntetni? ebben kérném válaszát. Előre is köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A leírása alapján bennem leginkább auraval járó migrén lehetősége merül fel. Ez azt jelenti, hogy a fejfájáshoz kapcsolódóan látászavar, beszédzavar, végtagzsibbadás, végtagügyetlenség alakulhat ki. Előfordulnak ezek az aura jelenségek fejfájás nélkül is. Ha sűrűn jelentkeznek, és zavaró, akkor megelőző gyógyszeres kezelést lehet bevezetni. Ugyanakkor, ha az epilepszia sem biztosan kizárt, akkor folyamatos EEG monitorizálásra van szükség, a "rohamok" alatti EEG értékelése miatt. Beszélje meg ezt neurológusával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 10:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 19:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés