• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Mint ahogy a címben is feltüntettem zsibbadásos panaszaim vannak. Három napja jelentkezett a zsibbadás a bal karomban-éjszaka. Mostanra azonban már a bal lábamban is olykor érzem ezt a kellemetlen érzést, sőt az arcomon is és a számnál is (mindkét oldalon). Először kb. egy éve voltak zsibbadásos panaszaim, igaz akkor még csak éjjel a bal karomat érintette. Akkor elmentem a háziorvosomhoz, aki továbbküldött kardiológiára, mert túl sok volt a pulzusom. (Nem tudom, a zsibbadás és a szívproblémák között van-e valamiféle összefüggés, ő a zsibbadást másra nem vezette vissza). Ott a szakorvos nem állapított meg semmi szervi betegséget, de mivel rendkívül ideges-izgulékony természet vagyok, azt javasolta szedjek magnéziumot, tanuljak technikákat stresszoldásra stb. Egy gyógyszert is írt föl, hogy próbáljam meg (Nebacop). Igazából nem érzem, hogy lenne bármi hatása ennek (egy éve szedem). Nem tudom, hogy a szívproblémám hatása-e ez a zsibbadás, vagy a feszültség, (esetleg más). Tény, hogy sok változás, stressz ért mostanában. Orvoshoz két hét múlva tudok csak elmenni, mert nemrég költöztem külföldre és a papírok beszerzésén dolgozom. Válaszát hálásan köszönöm! Alexa K.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A karzsibbadása valószínűleg gerinc eredetű lehet, vagy a kart ellátó ideg nyomódása okozza a könyök magasságában. A többi panasza valószínűbb, hogy a stressztől van, de mindenképpen érdemes lenne neurológiai vizsgálatra elmennie, hogy a neurológus lát e egyéb olyan tünetet, ami esetleg más neurológiai betegségre utalna. A Nebacop-ot a magas pulzusszámra kapta, úgyhogy mindenképpen szedje.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 21:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 18:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés