• Zavart beszéd fertőzéstől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 5 hónapja született meg a kisfiam. A szülés teljesen rendben zajlott, viszont utána borzasztó éles fájdalmat éreztem a derekamban, ami terhelésre nőtt, pihenéskor csökkent. Ha terheltem, egyre erősebb és erősebb lett. Az orvos azt mondta, csak rendeződnek vissza a csontok, szervek, de nem vizsgálta meg a gerincem. Aztán egyik napról a másikra, egy hete - nagyon enyhült, nem mondanám, hogy elmúlt, de sokkal kevésbé fáj, terhelésre sem rosszabb. Ezzel egy időben, ugyanazon a napon zavarttá vált a beszédem, mindig olyan, mintha nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottam volna, nehezen mondok ki szavakat, sokszor elakadok. Naponta 1-2-szer zsibbad a szám, nyelvem bal oldala és nem minden nap, de olykor a bal ujjaim. Az orvos stroke-gyanúval vizsgált, de semmilyen géppel, csak az egyéb jeleket nézte (koordinációs zavar, látás-zavar, stb.) Mivel nem találta jelét stroke-nak, nem utalt be neurológiára, hanem azt mondta, fertőzésre gyanakszik, ami 3 héten belül elmúlik. (Külföldön élek, és itt nagyobb úr a pénz a biztos vizsgálatoknál.) Kérdésem az lenne, lehetséges, hogy sérvem volt, ami kiszakadt, és most ez okozza a tüneteim, hogy valamit a kiszakadt sérv nyom? Ha nem, valóban normális az, hogy nem kapok semmilyen kezelést az állítólagos fertőzésemre? Van értelme erőszakoskodnom valahová beutaló miatt? Borzasztóan rosszul érzem magam, hogy az 5hónapos fiamhoz lassan már nem tudok beszélni. Köszönöm válaszát

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a beszédzavar témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen szükséges lenne neurológiai vizsgálat. A derékfájdalma és a jelenlegi panaszai között nem igazán tudok összefüggést találni, kivéve ha epiduralis érzéstelenítést alkalmaztak a szülés kapcsán. Központi idegrendszeri fertőzés okozhat az Önéhez hasonló panaszt,de annak a lefolyása nem ilyen jellegű szokott lenni. Mindenképpen lássa neurológus szakorvos.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 00:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés