• Gerinccsatorna szűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Bessenyei Mónika! Érdellődöm, hogy gerinccsatorna szűkület műtéti megszüntetése L-IV, L-V esetén milyen esélyek várhatók a javulásra, illetve mekkorák a rövidtávú, esetleg később jelentkező kockázatok és mik ezek:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Műteni csak akkor kell, ha olyan tüneteket okoz, melyek egyéb kezelésre nem javulnak pl. gyógyszer, fizioterápia. A műtét kimenetele az idegek eddigi károsodási szintjétől függ, Ha még nem károsodtak jelentősen a nyomódás következtében, akkor jók az esélyek a javulásra, ha már károsodtak akkor mérséklet javulás valószínű. A műtét után várható a tünetek rosszabbodása, mely később javulhat. Mivel nem ismerem a részleteket, ezért ezt csak általánosságban tudom Önnek írni, a részleteket az idegsebésszel beszélje meg.


        Kérdés: 2011. augusztus 03., 22:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: