• Melinda

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 25 éves nő vagyok márciusban bizsergő érzésem volt hol az arc egy részén hol a vádlimban, illetve valamelyik kezemben,ez nem akadályozott semmiben nem volt folyamatos sem, és mozgás közben nem is éreztem.Neurológus látott de a vizsgálat minden vonatkozásban negatív.Saját költségre csináltattam koponya mr-t amiben demyelinisatióra utaló eltéréseket véleményeztek,az orvos szerint enyhe eltérések ezek és egy részük nem egyértelműen kórjező.Fél év múlva sm protokoll szerinti kontroll mr javasolt.A kérdésem az az, hogy másoknak mért állították fel egy mr-ből az sm diagnózisát és nekem mért kell várnom arra fél évet,hogy kimondják nálam is a diagnózist!?Mert ugye ez más sajnos nem lehet. Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Melinda

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Egyáltalán nem biztos, hogy SM okozza a panaszait, a tünetek nem jellegzetesek SM-re. Ha a neurológusban a vizsgálatakor és a kikérdezésekor nem merült ez fel lehetőségként, akkor valószínű, hogy nem is arról van szó. A demilenisiatio nem csak SM miatt lehet, lehet születés körüli eltérések miatt is. Az SM nem MR diagnózis, ahhoz kellenek a megfelelő tünetek is és a betegségre jellemző kórfolyás. Nem minden góc a fejben SM-es! Mindenképpen várnia kell, az SM csak akkor SM, ha mutatja a jellegzetes képet. Az Öné ez alapján nem mondható ennek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 11:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés