• Parkinson-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Azt szeretném tudni, hogy anyósomnak Parkinson-kójra van-e mivel, mostanában újság olvasás közben annyira reszket a lap a kezébe, hogy azt csodálom, hogy el tudja olvasni, a másik dolog pedig amit észrevettünk rajta, hogy 2 perccel korábban történt dologra sem mindig emlékszik. Én erre a betegségre gyanakszom vagy még esetleg az Alzheimer-kórra. Egyébként évek óta szedi a Seduxen nyugtatót és emelett sem tud éjszaka max 4-5 óránál többet nyugodtan aludni.Sokszor ébred reggel fáradtan.Kérem szíves válaszát, hogy a leírt tünetek alapján melyik betegség jöhet nála számításba. Válaszát köszönve maradok tisztelettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Parkinson-kór témában

        Kedves Kérdező! Lehet az Anyósának Parkinson kórja, hozzá kapcsolódó elbutulással, de lehet az elsődleges probléma az elbutulás, melyhez parkinsonos tünetek kapcsolódnak. Mindenképpen neurológiai vizsgálatot javasolnék, ahol a vizsgálata és részletes kikérdezése után meg tudnák mondani, melyikről is lehet szó és a megfelelő kezelést ez után elő tudnák írni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 27., 08:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés