• Idegrendszeri probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Kisfiam 2008-02-17-én született 10/10-es abgarral.Születése óta elalvás problémával küszködünk.Látta már neurológus, de nem tapasztalt neurológiai problémát. Kisfiamnál figyelem és koncentrációprobléma is van, valamint HRG terápiát csinálunk mert vállövi hipotóniája van. Problémám az elalvási nehézsége főként. Képtelen nyugalaomban maradni, folyamatosan mozog a keze, lába és nem tudja becsukva tartani a szemét. Sokszor egy óra altatás is hiábavaló, pedig álmos és faradt. Amikor nem alszik napközben estére gyakorlatilag kezelhetetlen. Minden baj, mindenért sír és hisztizik. Viszont ha napközben sikerül elaltatni 3órát is alszik, ezért úgygondolom az alvásra való igénye az megvan de elaludni egyre nehezebben tud. Szeretném megtudni, hogy lehet-e idegrendszeri probléma a dolog mögött, érdemes-e felkeresni egy másik gyermekneurológust? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a alvászavar témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolnék ismételt gyermekneurológiai, gyermekpszichológiai vizsgálatot, hogy felmérjék állhat e a panaszok hátterében idegrendszeri sérülés vagy csak az alvási higiénie, az alvási-elalvási szokások nem megfelelőek. Ebben az életkorban legtöbbször ezek állnak a panaszok hátterében. kérjék a vizsgálatok megszervezésében háziorvosuk segítségét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 26., 14:46; Megválaszolva: 2011. június 29., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: