• Adagemelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Áprilisba voltam ellenőrzésen és elötte volt egy rohamom(kicsi) és emiatt emelték az adagomat napi 3*1-re. Az eredményt elküldöm. A háttéraktivitás 8-10cps 30-40 uV-os alphákból, ehhez keverten 7cps thétákból, rostális vidékek felett lassú bétákból épül fel. szemnyitás részlegessen gátol. Hyoerventillatió novumot nem ad. Vélemény: mérsékelten szabálytalan háttértevékenység. Epilepsziás működészavar nem regisztrálódik. A legutolsó rosszullétem is hajnalba volt mind a többi. Létezik, hogy a korai kelés váltja ki a rohamokat? Sajnos munkahely miatt kell ilyen korán kelnem. A baba válalássan várjunk még, és mennyit? Van esélyem arra, hogy egyszer rohammentes leszek? A dohányzás mennyire befolyásolja? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Mivel nem írta le pontosan a rohamformát, nehezen tudok Önnek véleményt mondani. Azt sem írta meg, hogy milyen gyógyszert szed. Többféle epilepszia is van, amely hajnali, ébredéskori rohamokkal jár. Ismerni kellene az epilepszia típusát ahhoz, hogy arról véleményt lehessen mondani, hogy várható e rohammentesség gyógyszer mellett vagy néhány ilyen év után gyógyszermentesen is. Mindenképpen a terhesség szempontjából az lenne a legmegfelelőbb, ha rohammentesen és egy gyógyszer szedése mellett vállalna gyermeket. A rohamot nem valószínű, hogy a korán kelés váltja ki, ha előtte alszik 6-8 órát naponta. Kialvatlanság, alváshiány az, ami a rosszulléteket kiváltja. Beszélje meg gondozó orvosával, vagy ha vele nem boldogul, keressen fel egy epilepszia centrumot.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 02., 19:01; Megválaszolva: 2011. június 06., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés