Szemhéj mozgása

T. Szakértő! Szemhéjjal kapcsolatos kérdéssel fordulok Önhöz. Megfigyeléseim szerint a bal szemhéjam, nyitott szem esetén úgy redőződik, hogy ha alsó szemállásból felső szemállásba kerül a szemem (lentre nézek majd szép lassan fel), akkor a redők miatt egy bizonyos ponton "megakad" a szemhéjam a mozgásban majd kis "ugrással" folytatja azt. Kicsit furán hangzik így leírva, de jobban nem hiszem, hogy el tudom magyarázni. Mintha "szorulna" a szemhéj a redőkön, ezért mindkét szemet együtt vizsgálva a bal oldali "lustább" a függőleges irányú mozgáskor. Szeretném megkérdezni, hogy találkozott-e hasonló gonddal, illetve mit lehet tenni ennek a problémának a kiküszöbölésére? Köszönettel: Lajos

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szemhéj témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne tisztázni, hogy a mozgásban zavaró redő miből áll? Kissé megnyúlt bőr, zsírszövet, kissé vizenyős kötőszövet vagy izom. Szemészeti vizsgálat során lehetőség van ezek elkülönítésre - pl. ultrahang. Ha a panasz okát megtalálták, akkor már a továbblépés is könnyebb - ha szükség van akkor műtét.

Kérdés: 2011. június 02., 00:16; Megválaszolva: 2011. június 03., 20:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú