• Részleges szaglás károsodáa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Pár héttel ezelőtt egy megfázásból, homlok és arcüreggyulladásom lett. Kaptam rá antibiotikumot, a panaszaim elmúltak, viszont azóta nem érzem a szagok egy részét, pl, ha a két éves gyerekem bekakilt, vagy utcán vizeletszagot. (tudom, örüljek neki) Mi lehet az ok, visszatérhet magától a szaglás? Köszönettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szagláskiesés témában

        Kedves Kérdező! A szaglás csökkenése összefügghet magával a vírusfertőzéssel. A felső légúti hurutot okozó vírusok csökkenthetik a szaglást. A melléküreg gyulladás, az orrmandula túltengése, szaglóhám duzzanata tehető felelőssé a szaglás csökkenéséért, elvesztéséért. Amennyiben a gyulladásos panaszok nem múltak el teljesen, javasolt fiziologias sóoldatos csepegtetés mindkét orrlyukba. Ha panaszai változatlanok maradnak, javaslom, keressen fel orr-fül-gégész szakorvost.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 15., 21:38; Megválaszolva: 2011. május 17., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés