• Epilepsziás gyógyszer mellékhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 évvel ezelőtt jelentkezett nálam először epilepsziás roham, mindjárt eszméletvesztéssel, beszédzavarral. A Neurológiai Klinikára kerültem, ahol beállították a gyógyszert részemre: Tegretol 200 mg. 2x naponta, azota ezt szedem, gyógyszermelllékhatás nem volt és mostanáig, tehát 4 évig nem volt ujra rohamom. Egy hónappal ezelőtt volt ujra kimutatható rohamom, de nem volt eszméletvesztés, csak beszédzavar és magas vérnyomás. Ekkor a ugyanezt a gyógyszert rendelték, de dupla dózisban. Azt mondták, hogy a mellékhatásait pár hét alatt megszokom. Most a kérdésem, és a problémám a következő: 1 hónap alatt az aluszékonyság és a mozgáskoordináxiós zavar sem mult el. Nagyon kellemetlen, hogy váratlanul nagyokat "rug" a kezem vagy lábom, sokmindent kiejtek a kezemből. Ez a tünet éjjel is jelentkezik. Nappal is a . legváratlanabb időben elalszom. Kérdásem: Ez tényleg a gyógyszer mellékhatása, és kérjek másik gyógyszert, amit jobban birok, vagy ezek a tünetek a betegség tünetei? Esetleg türjek még tovább és el fognak mulni?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Lehet a gyógyszer mellékhatása, ezt lehet bizonyítani a gyógyszer vérszintjének ellenőrzésével. Az utolsó epilepsziás rohamnak gondolt rosszulléte véleményem szerint nem annak felelt meg, hanem a magas vérnyomáshoz kapcsolódó átmeneti agyi keringészavarnak. beszélje át még egyszer a történteket a kezelőorvosával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 07., 10:39; Megválaszolva: 2011. május 11., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Kisfiamnak a héten volt középfülgyulladása a bal fülén, antibiotikumot szedtünk, kedden felszúrták a fülét. Ma azt tapasztaltam, hogy síráskor és nevetéskor furcsán eltorzult az arca, a jobb szemén a szemhéja...