• Szemideg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoki! 8-9 napja folyamatosan ráng bal alsó szemhéjam; 3 napja kálciumot, magnéziumot, komplex B és C vitamint is szedek, de nem múlik a panasz. Nem fáj, de zavaró, hogy folyton érzékelem a rángást, nem beszélve esztétikai vonatkozásáról, bárki lát, másra sem tud figyelni, elég kellemetlen. 8-9 napja még valóban intenzív stresszben éltem, ám azóta az a helyzet megszűnt, rendesen alszom és táplálkozom. Kérem tanácsát, mit tehetnék, hogy a rángás megszűnjön! Köszönettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szemhéjrángás témában

        Kedves Kérdező! A leírás alapján leginkább TIC-nek felelnek meg a tünetei, mely akaratlan izomrángást, hangadást jelent, melynek hátterében stressz áll a leggyakrabban. Emellett nem kizárt egyfajta epilepszia lehetősége sem, mely szemhéjrángással jár. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 24., 10:22; Megválaszolva: 2011. április 26., 20:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés