• Epilepszia vagy hypoglikémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az alábbi kérdéssel szeretnék Önökhöz fordulni. Több éve szenvedek tüneti epilepsziának igazolt betegségben (idén lassan 5. éve) ami minden előzmény nélkül, egy családi hétvégén történt rosszullét után diagnosztizáltak. Itt hozzátenném, a kezdő első rosszullét egy erősen fizikailag túlterhelt időszakot követően esett meg (mind munkahelyi, mind magánéleti értelemben több napi folyamatos stresszhelyzetet követően) A kezdő adag 2x200 tergetol az idővel jelentkező erős rosszullétek hatására (eszméletvesztés, remegés, memóriakiesés) mostanra már erősen meg lett emelve (2x600 tegretol, 2x100 zonegran, 3x05 rivotril, este 2mg ketilept) ami több mint elég ahhoz hogy lehetetlenné tegye a normális életvitelt. A kérdésem annyi lenne, mivel édesapám élethosszon át súlyos cukorbeteg volt, és a tünetek erősen hasonlítanak az ö néhai hypoglikémiájára, érdemes-e kivizsgáltatni, és ha igen, hol van mód egy efféle kivizsgálás elvégeztetésére. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Kialakulhat alacsonyabb vagy magasabb vércukorszint mellett epilepsziás rosszullét, de azoknak a rohamon kívül egyéb tünetei is vannak és gondolom volt labor vizsgálata az elmúlt 5 évben, ami kimutatta volna. A szükséges laborvizsgálatot a háziorvosa is el tudja végeztetni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 19., 11:48; Megválaszolva: 2011. április 20., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: