• Legyen a sűrgős...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fél éve kezdődött nálam egy probléma.Ma ott tartok hogy Neurológiai szakrendelésen megjelentem Cél Diag-nak a Sclerosis Multiplexet jelölték meg. Elő lettem jegyezve MRI-CT re de csak bő két hónap múlva juthatok be legkorábban. Ha ahhoz viszonyítom az állapotomat hogy Januárban jelentketzett az első tünet, ez 4 hónapja volt és most milyen állapotban vagyok nem e károsodom jobban tovább?Gyógyszert nem kaptam. Amit érzek:Állandó fáradtság erőtlenság zsibbadás a lábaimban,néha pillanatokra teljesen elveszítem velük a kontaktot,homályosan látok,állandó belső remegés az izmaimban,úgy sétállok mint egy 80 éves öregember,néha alig tudom lenyelni az ételt még folyadékkal is nehezen megy le,Fájnak az izületeim és hétről hétre rosszabbul vagyok. Tud valaki valamilyen tanácsot adni? Mit lehet tenni ? Üdvözletem.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Véleményem szerint ha SM lenne, akkor az, még ha nem is a subokban (időszakos, néhány napig tartó rosszabbodásokkal járó forma, mely közben az állapot javul) jelentkező forma lenne, hanem a folyamatosan rosszabbodó, akkor is túl gyorsnak tűnik a betegség rosszabbodása a leírása alapján. A leírása alapján úgy tűnik, más vizsgálata nem volt pl. VEP (vizuális kiváltott válasz), ENG (elektoneurographia), EMG (elektromyographia), mellyel kizárható lenne az izombetegség illetve a polyneuropathia (kisidegbetegség) fennállása. Emellett vérvétel is szükséges lenne. Beszélje meg ezeket kezelőorvosával. Nem biztos, hogy az MR fog előre vinni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 09., 10:22; Megválaszolva: 2011. április 12., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés