• Mi váltja ki?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő! Két éve diagnosztizálták nálam az idiophatias generalizált epilepsziát. Azóta 2* volt rosszullétem és mind a kétszer reggel hajnalba mikor munkába indultam (4:30). Lamotrigint szedek napi 200mg ot. Ébredéskor még 20 percet várok mielött felkelnék és a gyogyszert is természetessen elötte veszem be. A párom velem kell minden reggel igy ő rendezi a kávét is. A vérnyomásom egy ilyen rosszullét után alacsony ez normális? A két rosszullét között egy év telt el. Ha később kelek semmi gondom nincs. Lehet a koránkelés az oka? Szeretnénk valami megoldást a megelőzésére mert szeretnénk kisbabaát de igy félünk az esetleges problémáktól. A szülés kihozhatja belőle? Mert azt is hallottam hogy valakinek utánna teljessen megszünt. A dohányzás menyire befolyásolja? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Az alváshiány, stressz, alkohol az idiopathias generalizált epilepszia esetén a rohamokat provokálhatja. A terhesség alatt általában nem jelentkezik több roham, mint egyébként, a veszélyt inkább a gyerekágyas időszak, az első néhány hónap jelentheti, amikor kevesebbet tud aludni. A baba vállalás kérdését beszélje meg a gondozó orvosával. Magától a terhességtől a rohamok nem szűnnek meg. Inkább az életmód változás kedvező hatása lehet az ok, ha utána nem jelentkeznek a rohamok.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 24., 17:00; Megválaszolva: 2011. március 27., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés