• Mi lehet a betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktor Úr/ Hölgy! Az Apukámnak ülőideg becsipődése volt és voltarent és sirdalud tablettát szedett rá. Pár nap múlva elkezdett a bal lába bedagadni és vizesedni, és nem tudott ráállni. Az ügyeletes orvos agyérgörcsöt állapított meg, de a korházi aürgősségi ellátáson azt állapították meg, hogy vese és máj károsodás. Emlékezet kiesése volt, és nem tudott lábra állni, valamint erősen verejtékezett és nem tudott pisilni, de viszont mondig ki volt száradva és folyamasan vizet ivott. Se magas vérnyomása, se cukorbetegsége nincs és szervi gondja sem volt eddig. Az Ön véleménye szerint mi lehet a valódi kiváltó oka a betegségnek és mi a kezelési módja? Mi a betegség?

        WEBBeteg szakértő válasza a ideg becsípődés témában

        Kedves Kérdező!

        A leírtak nagyon sokféle tünetet és több betegséget érintenek. Ezek között ok-okozati viszony is létezhet. Az édesapjának ülőideg becsípődése valószínűleg nem függ össze az agyérgörcs-csel, ami nem más, mint  agyi keringészavar. Mindkettő okozhat felállás és mozgásképtelenséget. Az agyvérzés nem fájdalmas, főleg féloldali (kéz, láb) és sokkal súlyosabb, gyakran maradandó, a  végtag  érző és mozgató működésének a kiesését eredményezi.

        Az ülőideg becsípődést az adott oldali derék, csípő és combba sugárzó fájdalom jellemez, amely bizonyos pozíciókra fokozódik. Kezelése fájdalomcsillapítás és izomlazítás. Az ezt követő események esetleg a fájdalomcsillapító gyógyszer túladagolása illetve arra való kóros reakció következményei lehetnek, melyek enyhétől súlyosig terjedő vese és májelégtelenséget is okozhatnak, súlyosabb esetben intenzív osztályos kezelésre van szükség.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-26 23:45:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés