Sugárkezelés koponyacsont

Sugárkezelést fognak alkalmazni a koponyacsontomon. Kérdésem az lenne, hogy ehhez le fogják nyírni a hajam?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza sugárkezelés témában

Kedves Hölgyem,

nem egyértelmű sajnos számomra a kérdés.

A kopony sugárkezelése sok féle lehet:

1.teljes koponyaűri irradiáció - a leggyakoribb, ilyenkor kezelés előtt egy fejrögzítő maszkot készítenek, ez előtt természetesen szóba jöhet a rövidebb hajfrizura előnyössége.

2.csak a hajas fejbőr részének sugárkezelése - nagyon ritkán, de előkészítésnél szóba jöhet akár vagy az irradiáció előtt a haj félresimítása szükséges.

3.sterotaxiás besugárzás fejrögzítő maszkkal - célzott sugárkezelés a rögzítő felület biztosítása érdekében szintén szóba jöhet.

A hajas fejbőr sugárkezelése során a haj kihullhat.

Alacsony sugárdózis hajnövekedés csökkenést okozhat. Sajnos, magas sugárdózis teljes maradandó hajvesztéshez is vezethet.

Kérem a pontosítás céljából forduljon sugárterápiás kezelőorvosához, aki felvilágosítást ad majd, hogy pontosan mit fognak megsugarazni, miért, hogyan, hány alkalommal.

Sok erőt és kitartást kívánva

Kérdés: 2011. március 18., 08:17; Megválaszolva: 2011. március 21., 11:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Krónikus fejfájás, szédülés...
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül egy éve tartó krónikus fejfájással küzdök, a fejem hátsó részén a tarkóm felett egy pontban lévő fájdalom...
Kezdődő SM betegség jelei?
A 19 éves fiamnál csináltak MR vizsgálatot családon belüli stroke (apa esetében) és agyi aneorizma (testvér) halmozódás miatt. Erdmény:...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór
Beszédzavar, MRA
Tisztelt Doktor Úr! Egy emésztőrendszeri gyulladás miatt hidegrázás, pulzusemelkedés, ingadozó vérnyomás alakult ki nagy kiugrásokkal, ami egymás...