• SM

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Ur/No Katanak hivnak,50 eves vagyok es Erdelyben elek.2 eve diagnosztizaltak nalam a Sclerozis Multiplex betegseget.Jelenleg egy interferon beta 1 PEG hozzaadasaval kapok kezelest,minden 4-dik heten 1 injekciot.Ebbol 10 db.kaptam mar be.Ezt egy klinikan kapom, ahol onkenteseken tanulmanyozzak azt a hatasat, hogy a BIIB017 2-4 hetente keljen beadni.A BIIB017 injekciotol eleinte nagyon rosszul voltam,de az utolso 1 injekcio beadasa utan ,mar csokkent a gyengeseg es a magas laz. A betaferonos kezelest nem kaptam meg,mivel nagyon draga es az orszagos egeszsegugyi biztosito haznak nincs penze es az en koromban ,ugy gondoljak, hogy jobb ha egy fiatal kapja meg a kezelest.Ez a tanulmany sajnos csupan 2 evig tart es utana megszunik.Ezert fordultam onhoz, hogy mi var ram ha mar nem fogom kapni ezt a kezelest sem.Letezik-e gyogymod vagy esetleg az etrenddel lehet segiteni rajta?Van ra lehetoseg hogy valamivel kesleltetjuk azt , hogy ne romoljon jobban az allapotom,mert jelenleg,betegszabadsagon vagyok, de labon vagyok es dolgozom.Erdelyi letemre igenyelhete-e Magyaororszagon kezelest.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom pontosan mit kap, mit takar a BIIB01-es gyógyszerprogramos név, és milyen adagban. Ha valakinél elkezdik az immunmodulans kezelést, mindegy melyik fajtát, akkor azt folytatni kell, hacsak nem mellékhatások miatt hagyják el, mert különben a betegség fellángolhat, ha a kezelés mellett egyensúlyban volt. A gyógyszercégek a program után még biztosítani szokták általában a gyógyszert, amíg nem elérhető. Magyarországon csak költségtérítéssel lehet igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 11., 14:31; Megválaszolva: 2011. március 15., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés