• nyaki porckorong

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 2011 02 11-én műtöttek nyaki pk sérvvel, kaptam szénszálas gyűrűt is a csigolyák közé. A kezdődő tünet nem fájdalom volt, hanem alsó és felső végtag zsibbadás, kesztyű effektus, fáradékonyság, lábaim gyengeék voltak, és a hasam is feszült. Műtét után megmaradtak e tünetek, a sebész szerint a bénulás veszélyét elhárította, a megmaradt tünet hosszú idő alatt enyhülhet. KÉRDÉS: a nyaki sérv valóban okozhatott e alsó test tájékon ilyen gondot, és a megmaradt tünet enyhülésre van e esélyem? A műtét után még most, 19 nap után is fájdalmaim vannak, a nyakamban belül, kisugárzik a vállra, szinte érzem a gyulladást, fájd.csillapítót kell szednem...inkább éjjel....ez a fájdalom normális? mennyi ideig fájhat a műtéti hely..azt hiszem olyan sérvem volt ami a velőt nyomta már, és kaptam a "gyűrűt" is... A műtő orvos nem ült le velem beszélni, sorozatgyártás volt..azért kérdezem Önt, és hálás vagyok a válaszért... Minden jót

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező! A nyaki gerincvelő nyomódása okozhat alsó végtagi tüneteket, hiszen az alsó végtagot ellátó idegpályák végighúzódnak a gerincvelőn. A műtét utáni fájdalom sokáig fennállhat, rosszabb esetben állandósulhat. Leggyakrabban kb. 3-4 hét alatt megszűnnek, de a későbbiekben vissza-visszatérhetnek. Mindenképpen el kell kezdeni a gerinc fokozatos terhelését attól kezdve, hogy az idegsebész megengedte. Gyógytorna, fizioterápia mérsékelheti a panaszait. Érdemes lenne a műtétet végző orvossal, vagy azzal a neurológussal leülnie beszélni, aki a műtét indikációját felállította. A vizsgálata, korábbi és jelenlegi neurológiai tüneteinek ismerete nélkül pontosabbat nem lehet mondani.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 02., 14:01; Megválaszolva: 2011. március 07., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés