Hiányzó reflexek

Tisztelt Doktornő Kislányom 13 napos és az első háziorvosi vizsgálat alkalmával az orvosa renyhébb alsó végtagi reflexeket tapasztalt. Az elemi járás és a kúszás nem nagyon megy neki. Most rettegek hogy valami komolyabb baj van, mert 40. hétre született pontosan, de a magzatvíz meconiumos volt, a lepény meg töredezett. Lehet ez az oka? A későbbiekben ez jelenthet komolyabb problémát? Mi most a teendőm valamilyen szakembert érdemes felkeresni ezzel? Nagyon aggódom. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a reflex témában

Kedves Kérdező! A meconiumos magzatvíz és a töredezett lepény utalhat kisfokú oxigén hiányos állapotra. Azt javaslom Önnek, hogy minél hamarabb keressenek fel egy gyermekneurológiai szakrendelést, ahol a szükséges fejlődésneurológiai vizsgálatot el tudják végezni. Ennek eredményének megfelelően, ha szükséges a megfelelő tornát el tudják indítani még időben. Itt nagyon fontos az idő! Ha van rá lehetőségük a budapesti Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályát javaslom Önöknek, ha elérhető ha nem akkor a területileg illetékes gyermekneurológiai szakrendelést.

Kérdés: 2011. március 01., 19:02; Megválaszolva: 2011. március 07., 11:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú