Zsibbadás

Tisztelt doktono! Az en problemam az hogy zsibbad a bal lapockamnal egy tenyernyi terulet.csalan csipeshez tudnam hasonlitani az erzest.voltam ideggyogyasznal kaptam gyogyszereket milgamma, szirdalud, movalis.ezek elfogytak kicsit jobban voltam most egy par napja ismet eros zsibbadast erzek.terjed a vallam iranyaba is.on mit javasol mit tegyek? mi okozhat ilyen panaszokat on szerint? valaszat elore is koszonom.tisztelettel klementina

Dr. Bessenyei Mónika válasza zsibbadás témában

Kedves Klementina!

A panaszait okozhatja egy érzőideg nyomódása a lapockánál, egyfajta alagút szindrómaként, de a háti gerinc elváltozás pl. a csigolyák közötti porckorongok előboltosulása, kisizületi elváltozások. Ha a gyógyszeres terápia megfelelő hatású volt, akkor folytatni kellene, illetve fizioterápiát javasolnék tüneti kezelésként. A háttérben álló ok kiderítésére ENG (elektroneurographia) és háti gerinc MR vizsgálat jöhet szóba. Ezt beszélje meg a neurológusával, ő a vizsgálata után a megfelelőt majd előírja.

Kérdés: 2011. március 01., 12:12 ;Megválaszolva: 2011. március 07., 11:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség