Kérdés

Tisztelt Doktornő/úr! MR lelet eredménye: Polydiscopatia. Protrusio disci C. IV-V., V-VI. Erős nyaki fájdalmaim vannak amihez fejfájás, szédülés társul. Voltam koponya CT-én a szédülés miatt ami negatív lett. Kaptam gyógyszert egy Betaserc 16mg-os tablettát, 3X1 a napi adagom. Bár javulást még nem tapasztaltam. Mikorra várható hogy valami javulás lesz? Lessz-e egyáltalán javulás? Most már alvás problémáim is vannak a szédülés miatt. Már kértem időpontot pszihiátriai vizsgálatra mert egyre nehezebben tudok ezzel megbírkozni hogy semmi javulás nem volt még. A szédűlés az ami nagyon kiborít mert a mindennapi dolgok elvégzésében is nagyon korlátoz, a munkahelyről nem is beszélve.... Váronn tanácsát mi az amit tehetnék illetve mit javasol hogy ez a szédülés megszünjen? Köszönöm: Kati

Dr. Bessenyei Mónika válasza gerinc témában

Kedves Kérdező!

Lehet felelős a szédüléséért a nyaki gerincen leírt porckorong rendellenesség olyan szinten, hogy a gerinc melletti izomzat kóros feszülését hozza létre, mely okozhat szédülésérzetet. Ha rendszeres nyaki gerinc tornát végez, masszázsra jár, akkor ha ez az oka a panaszának, mérséklődni fog. A szédülésnek emellett számtalan egyéb oka lehet pl. alacsony vagy magas vérnyomás vagy vércukorszint, szívritmuszavar, vérszegénység, a fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalma illetve lehet központi idegrendszeri eredetű. Ez utóbbi lehetőségét a koponya CT nagy valószínűséggel kizárta. A többinek érdemes lenne utánajárni. Kérje ebben háziorvosa segítségét.

Kérdés: 2011. február 28., 18:59 ;Megválaszolva: 2011. március 02., 15:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
gerinc betegség
szeretném megtudni hogy milyen betegségek ezek myoneuralis rendeleneség.segmentumon jobb oldali prottrusio anyit tudok hogy van egy sulyos gerinc...
Gerinc lipóma
Kedves Doktornő/ Doktor úr! A gerinccsigolyáimban több helyen is hemangióma van (14 mm) és az S1 szelvényben 15 mm-es lipóma. Mi a teendőm...
Fejbőr
tiszteletem az lenne a kérdésem, hogy kényelmetlen pózban aludtam pár órát, és mikor fel keltem erősen bizserget a fejbőröm.. ez pár napja volt...
Ez lehet az SM-től?
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja diagnosztizáltak nálam SM-et. Egy hete arra keltem, hogy homályosan látok, szemnyomáést érzek. Másnapra...
Epilepsziás görcsroham volt vagy...