Elmúlhat 10 éves gyermekem tikkelése?

Azt szeretném tudni, hogy valóban gyógyíthatatlan-e a tikkelés? 10 éves kisfiam 2, 5 éve tikkel, van amikor enyhébb formában, de van amikor nagyon erősen. ez jelent szemforgatást, arcrángást, néha fej, váll vonagatást. Három éve járunk pszichológushoz, gyóyszert is szedünk kb. fél éve, és semmit nem javult az állapota, sőt az utbbi időben felerősödött. Mit tehetnék, hiszen nagyon aggódok. Köszönöm. Üdvözlettel: Viola

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tic témában

Kedves Kérdező!

Vannak esetek, amikor a TIC teljesen meggyógyul, de van, hogy változó erősséggel, de egész életében elkíséri a beteget. Tourette szindróma kizárása fontos, de ezt a pszichiáter már biztosan megtette. A gyógyszeres és pszichoterápia együttesen megfelelő terápia, de mivel általában szorongás, feszültség váltja ki gyermekkorban, ezt kell megszüntetni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 18., 23:06; Megválaszolva: 2011. február 21., 22:06
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...