Gerincvelő gyulladás

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Az édesapám 73 éves, majd nem lebénult., nem tudott járni és szinte semmit a kezeivel csinálni. A gerinc csatornái a nyak el voltak záródva és beszűkült, meszes. Megműtötte a professzor úr 2009-2010-be is. Nem régiben volt kontrollon és a gerincvelő gyulladás maradt neki vissza a 2 műtét előtti állapotból. Nagyon nehezen tud mozogni, járó keret segítségével járni, mivel a jobb oldal régi betegségeiből is kicsit béna zsibbadt. Kérdésem az lenne, milyen veszélyes ez a betegség az édesapámra tekintettel (már 25-30 éve leszázalékolt rokkantnyugdíjas )? Van - e a gyógyulásra lehetőség és ennek érdekében hová forduljunk, korára és, hogy egyébként is nagyon beteg ember mire számíthatunk? A professzor szteroid gyógyszert ír fel, de azt mondta nem biztos, hogy használ, ha használ szedje 3 napig ha nem ne szedje és a továbbiakban semmit nem mondott. Ő neki mint idegsebésznek nincs teendője. Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm. Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

Nem igazán értem, mit értett az idegsebész a gerincvelő gyulladáson. Valószínű felszabadító műtétet végzett az idegsebész, de a gerincvelőnek illetve az ideggyököknek már a régebb óta fennálló nyomás miatt olyan károsodása jöhetett létre, aminek a következménye a jelenlegi állapota. Neurológiai vizsgálatot illetve rehabilitációs vizsgálatot javasolnék az édesapjának, ahol a vizsgálata, leleteinek részletes áttekintése után a megfelelő kezelést és ha még szükséges a megfelelő vizsgálatokat elő tudják írni. Rehabilitáció sokat segíthet a mozgás javításában.

Kérdés: 2011. február 16., 16:57; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...