Idiót. progr. neuropátia lefolyása?

kb. 30 éve jelentkezett mindkét kar éjszakai zsibbadása.Tumor gyanu miatt (EMG-t köve- tően) ciszterna-punkcióval nyert agyviz vizs- galata, ill. az agy és nyaki ideg szcintillográf- fiai vizsgálata nem igazolt tumort. De oki diagnozis nem került meghatározásra.. Izomleépülés felső végtagoknál (tónus és erővesztés) , izom-szakadás, zsibbadás, "hangyaérzés", stb. több éve tartósan magas "CK" érték miatt 2009-ben EMG indokolta az ismételt lumbálpunkció, majd izom és ideg biopszia elvézését, a jelzett diagnózis meghatározhatóságához. Egyre intenzivebb az izom leépülés, már az alsó végtagok esetében is. Tisztelettel érdeklődöm a tapasztalat alapján várható jövő jellemzőiről, különös tekintettel a légzésintenzitás tapasztalt csökkenésére is. Igazolhat-e valamilyen beavatkozás folyamatlassítást, esetleg mgállítást? Válaszukat várva és megköszönve:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

Ez egy olyan betegség, ahol az állapot fokozatosan romlik. Időnként B-vitaminok intramuscularis injectioban való adása némileg javíthat a tüneteken. A légzőizmok is érintettek lehetnek különböző mértékben és egyénenként változóan. Nem tudok erre érdemleges választ adni Önnek a vizsgálata és a leletek pontos ismerete nélkül. Neurológusukkal beszéljék ezt át.

Kérdés: 2011. február 12., 20:31; Megválaszolva: 2011. február 17., 22:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...