• Sclerosis multiplexet diagnosztizálhattak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        20 éves fiú vagyok. Egy évvel ezelőtt volt egy acut endogén anterior uveitis-em, amit szteroidokkal helyrehoztak. Akkor elküldtek mindenfele, aztán most került sor a nurológus meglátogatásához. Ő egyszerű reflexvizsgálatból azt mondta, hogy sclerosis multiplexem van. Elküldött mágneses rezonancia-vizsgálatra, hogy biztos legyen. Egyszerű vizsgálatból kiderülhet egy ilyen komoly betegség? Vannak erre utaló jelek a reflexműködésben?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Az uveitis nem része a sclerosis multiplexnek. A sima neurológiai vizsgálatból nem lehet megállapítani, hogy valakinek SM-je van e. A régebbi és jelenlegi tünetek, a betegség lefolyása, a neurológiai vizsgálat alapján lehet rá gyanú, de biztosat mondani nem lehet. Mivel Ön csak az uvetist írta, mint tünetet, még az előzményekben sem szerepel olyan, ami SM-re utalna. Ha tényleg csak ez az uveitis volt korábban, szerintem megnyugodhat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 11., 21:39; Megválaszolva: 2011. február 17., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés