Milyen következménye lehet?

Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm a válaszát, és azt szeretném tudni, hogy a további életemre milyen következménye lehet ennek a betegségnek (elváltozásnak)? Kedves Kérdező! Az eredmény azt jelenti, hogy az agykamrák körüli fehérállományban a kiserek bántalma miatt, mely leggyakrabban cukorbetegség illetve magas vérnyomás talaján alakul ki, az idegpályák burka és környező állomány károsodott, a nem megfelelő vérellátás következtében. Tisztelettel Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Anna!

Vigyáznia kell, hogy ez a folyamat ne haladjon előre. Ehhez a vérnyomást, a vércukorértéket kell megfelelő szinten tartani. Emellett a vérzsírértéket kell a normál tartomány alá vinni, ezt csak gyógyszeres terápiával lehet elérni. A rendszeres nem megerőltető testmozgás pl. séta, úszás, kerékpározás szintén kedvező hatású. Változtasson életmódján ennek megfelelően.

Kérdés: 2011. február 10., 22:15; Megválaszolva: 2011. február 17., 21:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
bizonytalan, nehezen összpontosító...
Tisztelt Hölgyem /Uram, a férjem előző házasságából van egy kislánya. Jelenleg 5, 5 éves, én 1 éves kora óta látom a fejlődését. AZ alábbi...
Tisztelt Webbeteg Szakorvos!
Tisztelt Dr.Nő/Nő Problémáim körülbelül két hete jelentkeztek. Észrevettem hogy a bal lábam fáj, illetve zsibbad a talpam illetve a...
agytörzsi zavar
Tisztelt Doktornő/Úr! Már régóta küszködöm szédüléssel, kettős látással és baloldali végtaggyengeséggel.Szklerózist kizárták.Volt egy...
lábremegés és fájdalom
Édesanámnak 10 éve lábremegése van (mint a lovaknak) föleg a jobblábában emellé még persze fájdalom is társul.De ugy kb, fél éve a fájdalom...
Elbutulás
Jó napot kívánok! Lenne egy olyan problémám hogy úgy érzem mintha el butulnék, olyan értelemben hogy, dekoncentrált vagyok, és mostanában mintha...