MRI lelet

Segítségét szeretném kérni az MR leletem értelmezésében, mert a neurológushoz csak 2hét múlvára kaptam időpontot. 26éves, fiatal Nő vagyok, nem dohányzom, nem iszom. Elöljáróban leírnám panaszaim, amik talán segíthetnek a lelet neurológiai értelmezésében. Erős fejgörcseim vannak, amihez hányinger (esetenként hányás) , erős szédülés-és gyengeség, bal oldali zsibbadás, beszéd nehézség, látászavar társul, zavarnak a hangok. Olykor a munkámban is gátol. Mikor mindez nagyon erős formában jön elő, akkor nem tudom mi történik Velem, mert nem emlékszem mindenre. Addig megvannak a dolgok, hogy rosszul vagyok, de az már nincs meg, hogy jutottam el _A pontból, B pontba. Hogy értse mondok egy példát: Párommal voltunk barátoknál, amikor hírtelen erős fejfájás tört rám, majd a fent felsorolt rosszullétek társultak. Párom észrevette, hogy nem oké valami, és javasolta, hogy menjünk haza. Innentől semire nem emlékszem, nem tudom, hogy mentünk haza, hogy mi történt azután. Aztán az ágyban ébredtem. Ájulás nem volt, mert Párom elmondása szerint mikor kérdezgetett hazafele, lassan és olykor érthetetlenül, de válaszoltam. A neurológus beutalt MR-re aminek az eredménye a következő: Mk. oldalon occipitalisan néhány 3-5mm-es magas jelentensitású góc látható a T2 súlyozott és FLAIR felvételeken. Mk. oldalon a capsula externában, bal oldalon kb. 8mm-es, jobb oldalon kb. 5mm-es magas jelentensitású góc látható, amely kontrasztanyag adását követőenj kisfokú halmozást mutat. A tinsillak kb. 5mm-rel meghaladják a foramen magnum síkját.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza koponya MR témában

Kedves Kérdező!

A leírt elváltozás migrénnek felel meg, a beszédzavar, látászavar, végtagzsibbadás és a részleges emlékezetkiesés ennek velejárója. Az MR-en leírt elváltozások a leírás alapján gyulladásos gócoknak felelhetnek meg, de biztosat nem tudok Önnek mondani, ahhoz látnom kellene magát a felvételt. Nem valószínű, hogy a tüneteit ezek a gócok okozzák. Beszélje ezt meg kezelőorvosával.

Kérdés: 2011. február 04., 16:59; Megválaszolva: 2011. február 10., 18:02
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...