• Vestibularis neuronitis-re másik gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Másfél éve vestibularis neuronitist (kétoldali)állapítottak meg nálam, amire 3 hónapig 1200mg-os Nootropilt és 24 mg-os Betarevint szedtem, de reflux-szerű tüneteim (gyomorsav-túltengés) miatt abba kellett hagynom. Most szeretném újra kezdeni a gyógyszeres kezelést, mert nagyon meg szeretnék gyógyulni. Az lenne a kérdésem, hogy lehetne-e ezt a gyógyszert olyan gyógyszerrel helyettesíteni, ami nem okoz ilyen problémákat? A másik kérdésem az lenne, hogy a Nootropil-os infúziókúra mennyire ajánlott vagy hasznos a kezelés elején? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a vestibularis témában

        Kedves Kérdező! Másfél év távlatából nem biztos, hogy szükséges már bármiféle gyógyszeres kezelés folytatása. A betegség elején az ágynyugalom és hányáscsillapítók adása, bő folyadékbevitel, esetleg ha szükséges nyugtatók adása a megfelelő terápia. Ha szédül még mindig, akkor otoneurológiai vizsgálat javasolt, ahol meg tudják állapítani, hogy fennáll e maradandó károsodása az egyensúlyozó idegnek-szervnek. Ha ez igazolható, akkor érdemes gyógyszeres terápiát indítani. Akkor elég ha vagy csak a Nootropilt vagy csak a Betarevint szedi, mindkettő nem szükséges. Ha gyomorpanaszt okoz, akkor savcsökkentő gyógyszer szedése ajánlott mellé.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 02., 01:31; Megválaszolva: 2011. február 05., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés