Ksagysorvadás

Jó napot kívánok.Van egy ismerősöm és érdeklődni szeretnék hogy a kisagysorvadást meg e lehet állapítani a terhesség alatt.ha igen hogy lehetett volna.elmondom önnek amit én tudok eröl az ügyről.az anyuka elmondása szerint nem volt semmi szokatlan a terhessége alatt.vizsgálatokban.megszületett a gyermek és akor sem találtak semmi rendeleneséget nála.de viszont mikor óvodába került ott veték észre hogy valami nincsen rendben nála és elkezdték vizsgálni.jelenleg 8 éves és kisagysorvadást megállapítottak nála.a kérdésem lenne hogy megállapítható lehetett volna a betegség terhesség alatt? és hogy mennyi idő lehet hátra egy ilyen betegségnél.? sajnos ez egy 8 éves kislányról van szó aki elöt még ott lenne az élet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza agysorvadás témában

Kedves Kérdező!

A kisagy sorvadást a terhesség alatt UH vizsgálattal nem lehetett volna kimutatni. Kérdés az, hogy milyen tünetei vannak a gyermeknek, hogy azok a tünetek, melyek miatt a vizsgálatok készültek összefüggésben vannak e kisagy sorvadással. Ez nem egy éltet veszélyeztető állapot. Az élet minőségét befolyásolhatja, de erre vonatkozóan nem tudok Önnek bővebbet mondani, mivel nem ismerem a gyermek tüneteit és pontosan a leleteit. Gyermekneurológiai vizsgálatot javasolnék, ott a kettőt egybe vetve tudnak Önöknek felvilágosítást adni.

Kérdés: 2011. február 01., 09:36; Megválaszolva: 2011. február 05., 22:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése