Neuro program

Kedves Drnő! A kérdésem elég szokatlan lesz, és igazából egy szakember véleményét szeretném kérni a következő dologgal kapcsolatban. Talán nálunk kevésbé elterjedtek még az agytréner készülékek. Áruk nem túl bíztató (50-100E ft között mozognak) illetve az interneten hasonló jellegű agystimuláló szoftverekhez lehet hozzájutni. Állítólag az idegrendszer "áthangolásában" segít, stressz, tanulási zavarok, különböző mentális problémák esetén....stb Amerikában ezeket a készülékeket már rengetegen ismerik, és ódákat zengenek róla. Utánaolvastam több fórumon, weboldalon, nagyon sokan dícsérik nálunk is. Még orvosok, pszichiáterek is, akik ezeknek a készülékeknek az üzleti forgalmazásával foglalkoznak. (pont emiatt nem hiteles számomra az ő véleményük) Bevallom őszintén én is kipróbáltam egy ilyen internetes programot, és utána éreztem a pozitív változást, (placebo? ) Kíváncsi lennék egy szakember véleményére, hogy ezekkel a hang-fény hatásokkal inkább ártunk, vagy ellenkezőleg: használunk magunknak, és hosszabb távú használtata tényleg pozitív hatással van az idegrendszerünkre? Kicsit szkeptikus vagyok, de ugyanakkor nagyon érdekel a téma. Válaszát! köszönöm előre is! Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

Érdemi választ a módszer hatékonyságával kapcsolatban mondani nem tudok Önnek. Személyes tapasztalatom nincs vele. Elég összetett hatásait írják le. A relaxáló, nyugtató hatását valószínűnek tartom, a többivel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Mielőtt megvesz egy ilyen borsos árú készüléket próbálja hosszabb ideig tesztelni, beszéljen személyesen olyan emberekkel, akik régebb óta használják.

Kérdés: 2011. január 31., 15:17; Megválaszolva: 2011. február 05., 22:13
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás