Agyi infarktus

Édesapámnak az alábbi tünetei jöttek elő már egy éve: lassu mozgás, beszédzavar, feledékenység. Így elmentünk MR vizsgálatra, ami kimutatta hogy agyi infarktusa van. A neurologus orvos aspirin protect-et írt neki fel erre. Úgy gondolom, egy ilyen betegségnél azért talán több kell, mint egy vény nélküli gyógyszer. Olvasgattam, hogy mások vérhigitó, értágitó kurákra feküdtek be ezzel a betegséggel kórházba. Talán édesapámnak is ezt kéne? Az orvos nem mondta: ( Tehát mit ajánl, mit tegyünk?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

A tünetek alapján bennem inkább elsősorban a parkinsonismus és ehhez kapcsolódó kezdődő demencia lehetősége merül fel. Ettől függetlenül az MR leírhatta az agyban a korábban lezajlott infarktust. Az Aspirin megfelelő kezelés, mivel ez az elsőnek választandó szer agyi infarktus esetében a vérrögképződés gátló hatása miatt. Az "értágító kúráknak" lehet kedvező hatása, de nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Gyógyszerekkel illetve gyógytornával otthon is lehet javulást elérni és nem biztos, hogy az édesapjának egy kórházi kezelés a lelki világának jót tenne. Neurológusukkal beszéljék ezt meg.

Kérdés: 2011. január 28., 19:21; Megválaszolva: 2011. február 08., 20:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....