• MRI lelet/vélemény kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Véleményüket szeretném kérni az alábbi MRI leletemmel kapcsolatban: fejfájás miatt végezték el a vizsgálatot, de azzal kapcsolatban semmilyen összefüggést nem találtak, viszont aggódom az alábbi eredmény miatt. Van okom rá? köszömöm előre is a választ! Normális tágságú, középállású oldalkamrák, minimális oldalkamra aszimmetriával. A jobb occipitalis szarv tágabb, mint a ba. Norm. III: és IV. agykamra. Norm. subarachnoidalis tér. Jobb oldalon occipitalisan a periventricularis fehérállományban kis kiterjedésű ( kb 12*2*5mm-es) szabálytalan alakú szignál alteráció látható.( fokoott szignál intenzitás a T2 és FLAIR, csökkent a T1 szekvencián). Az elváltozás centrumában kisebb, kb 2mm átmérőjű cysticus laesio is látható. Egyebekben norm. szerkezet. Vérzés, térfoglalás, diffusios zavar nem látható. NOrm.flow void és cranio-cervicalis átmenet.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel valamilyen korábban lezajlott keringészavarnak vagy gyulladásnak a nyoma lehet, amit leírtak, ez az eddigi élete során bármikor kialakulhatott. Fél-egy év múlva érdemes az MR felvételt megismételni, ha a kép nem változik, tényleg egy régi esemény maradványa, ha esetleg kiterjedtebbé válna, akkor tovább kell vizsgálni. Jelenleg semmilyen teendőt nem igényel a leírása alapján, de mivel nem láttam a felvételt, ezért nem mondhatom biztosra. Beszélje meg neurológusával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 25., 20:20; Megválaszolva: 2011. február 03., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés