Kézzsibbadás, nyak és váll fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. ½ 1 hónapja zsibbadnak az ujjaim a kezemen. A zsibbadás elsősorban éjszaka jelentkezik, de sokszor nappal sem múlik el. Emellett fáj a nyakam és a jobb vállam. A zsibbadást mindkét kezemen érzem, bár nem egyforma mértékben. Már több orvosnál jártam (reumatológus, nyaki röntgen, neurológus) . A nyaki röntgen nem mutatott ki semmit. Kaptam beutalót ENG és EMG vizsgálatra, de addig is a neurológus B vitamint és Tegretol CR (200mg) gyógyszert írt fel. Elolvastam ennek a gyógyszernek a tájékoztatóját, és megijedtem. Ugyanis nekem semmi olyan problémám nincs, mint amire a tájékoztató szerint ez a gyógyszer való. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a gyógyszert a tájékoztatótól eltérő esetekben is szokták alkalmazni? Mert és sem epilepsziás, sem depressziós nem vagyok, és nem tudom, hogy merjem –e bevenni ezt a gyógyszert. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Krónikus fájdalom szindrómában is szoktuk alkalmaznia a Tegretol CR-t, de azt hiszem az Ön esetében nem feltétlenül ez a legjobb megoldás. Próbálja meg éjszakára mindkét csuklóját befáslizni, kérje háziorvosától nem szteroid gyulladásgátló gyógyszer illetve krém felírását, napközben megpróbálhat hordani Schanz gallért (vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz boltban) , mert tehermentesíti a nyaki gerincet és csökkenti a fájdalmat. Próbálja meg ezeket a vizsgálatok elkészültéig.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 24., 18:09; Megválaszolva: 2011. február 03., 22:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio