• Lehet komolyabb baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány napja és azt megelőzően 1-2 hónapja történt, hogy megerőltető fizikai igénybevétel után foltokban nem láttam, kissé szédültem és zavarodottá váltam, valamint, nem tudtam rendesen beszélni. Nem találtam a szavakat, nem tudtam értelmesen összefűzni őket, nem tudtam a gondolataimat kifejezni. Pár szavas sms-t is csak nehezen tudtam megírni. Az erős fizikai igénybevétel után fokozatosan alakultak ki a tünetek kb. 1 óra alatt és pár óra alatt teljesen el is múlt. A tudatom ezidő alatt teljesen tiszta volt, még arra is tudtam figyelni, hogy a környezetem ne nagyon vegye észre, hogy valami nincs rendben. Miután az első ilyen alkalommal teljesen elmúltak a tünetek, nem is nagyon foglalkoztam ezzel, de mióta megismétlődött, meg vagyok ijedve. Mi állhat a ennek a hátterében? Köszönettel: Leila

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Leila! Elsősorban szív eredetű okot keresnék a panaszai hátterében, esetleg vérnyomás vagy vércukorszint csökkenést, emiatt belgyógyászati vizsgálatot javasolnék Önnek. Neurológiai szempontból a nyaki erek és az agyi erek állapotát kellene megnézni, szűkületet vagy fejlődési rendellenességet keresve, mert ezek következtében csökkenhet az agyi vérellátás erősebb fizikai terhelés hatására. De erre csak az után lehet szükség, ha belgyógyászati ok biztosan kizárható. Kérje háziorvosa segítségét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 24., 09:24; Megválaszolva: 2011. február 03., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés