Porckopás

Az lenne a kérdésem mit javasolna. Apukám 73 éves. Leletei. Reumatologia röntgen. scoliosis, k.m.n. 3 M4190 arthrosis, kmn 5 M1990 intervertebrális discus rendellenesség k.m.n 5 M 5190 háti gerinc kétirányu felvétel 31532 lumbalis gerinc kétirányu felvétel 31542 sacrum kétirányu felvétel 31552 S alaku dorso-lumbalis scoliosis, fokozott háti kyphosis, a csigolyák rendes magasságuak, az összes porcrés lelapult. Fokozott lumbalis lordosis. A praesacralis rés dorsalisan beszükült. Az alsó szakaszon a kisizületben arthosis alakult ki. Minden labor lelet jó. A házi orvos Brextint irt fel nem használt. Az reumatologus és ortopédus Relifexet irt fel nem használt. Statusz: Cerc gerinc: Kp. fokban kötött FV izületek: crepitálnak. D-L gerinc: fokozott háti kyphosis, LS gerinc mozgási kp kötöttek. spast paralumb izomzat. ez áll a leleten. Advil ultra fortét szed az jön be apukámnak házi orvos azt mondta biztos van az advilba olyan ható anyag ami jó apukámnak. De sajnos nagyok a fájdalmai ha mozog nyugalmi, fekvő állapotban jó. Tudna e tanácsot adni mi tévők legyünk mert kifogytak orvosok tudományukból, és csak a gyógyszereket irják fel de nem használnak. Köszönöm válaszát. És ha lenne egy nagy kérésem, hogy az imail cimemre irjon [email protected] Válaszát előre is megköszönöm. Maradok tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a Porckopás témában

Kedves Kérdező! Az eddig szedett gyógyszerek mellé izomlazító szedése is célszerű lenne, ez is csökkentheti a fájdalmat. Emellett fizioterápia is jó hatású lehet, kérjék kezelőorvosuk segítségét.

Kérdés: 2011. január 19., 09:53; Megválaszolva: 2011. január 23., 19:21
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés