Autoimmun reakciók sm betegségben

l5 éve kapok sm betegségre Bétaferon injekciót. Szeretném megkérdezni, hogy van-e klinikai tapasztalat arra, hogy az életkor előrehaladtával gyengülnek-e az immunreakciók, melyek az sm-betegséget kiváltják. Elképzelhető-e a Bétaferon injekció elhagyása, tekintve, hogy az immunrendszer ebben a korban már nem vált ki reakciókat, melyek az sm betgségre hatással vannak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza sclerosis multiplex témában

Kedves Kérdező!

Az immunrendszer folyamatosan dolgozik, bár idősebb korban gyengülhetnek az immunreakciók. A Betaferon injekció elhagyása nem biztos, hogy kedvező hatású lenne. Ha mellékhatást nem okoz és kezelőorvosa megfelelőnek találja a terápiát, rendszeresen ellenőrzi Önt, akkor használja tovább. Idősebb korban alkalmazott immunmoduláns terápiával jelentős tapasztalatok még nincsenek.

Kérdés: 2011. január 06., 22:32; Megválaszolva: 2011. január 10., 13:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio