• Negatív CK érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Jelenleg 29,5 hónapos kisfiamnak 27-28 hónapos korában is néztek CK értéket (reggel). Először 135, majd egy hónap múlva 95 lett az eredmény. Szeretném megkérdezni, hogy ezzel kizárható-e esetében a Duchenne-féle izomsorvadás? 11 hónaposan kezdett önállóan járni, azóta lábujjhegyen megy, de le tudja tenni a sarkát, cipőben gyakrabban megy rendesen. 'Formás' vádlija kialakulhatott pusztán ettől 1,5 év alatt?-Ha izomsorvadástól lenne, akkor a CK érték már magas lenne? Nem feltűnő a vádli, csak aggódó szülői szemmel. Neurológus, ortopéd orvos látta, nem tudják, miért megy így. A neurológus szerint nem kéne, de sok gyerek megy így, az ortopéd orvos véleménye az, hogy örülnöm kéne, hogy tud így (lábujjhegyen) menni, mert ettől ilyen formás a lába. GOT értéke először 42, majd 41 volt ( 35-ig lenne jó), a többi enzim negatív mindkét alkalommal-házi gyermekorvosunk szerint semmi teendőt nem igényel. Válaszát köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Duchenne témában

        Kedves Kérdező! A labor eredmények (CK) nem támasztják alá a Duchenne-féle betegség fennállását. Ahogy leírta, a tünetei sem utalnak a betegségre. A biztos diagnózis az genetikai illetve szövettani vizsgálat, mivel több féle izomsorvadással járó betegség ismert. Gyermekneurológus nyomon követi és ha a tünetek alapján gyanú van a betegségre, akkor a megfelelő vizsgálatokat majd előírják.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 29., 23:01; Megválaszolva: 2011. január 03., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés