• Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy 1 évvel ezelőtti diagnnosztizálták a kezdődő lumbális gerincsérvemet. Tavasszal anyukám betegségétnél nemfigeltem magamra, nagyot hajolva mostam és először jelentkezett iszonyú fájdalmakkal . Akkor tabl. és Movalis inj. kezeléssel, valamint ezek utáni fizikoterápiás kezeléssel elmúlt. Már az injekció után rögtön jobb volt. Most ismét egy hirtelen hajlás és emelés kihozta. Most injekcióval kezdte a háziorvos (én kértem), de mivel nem múlt el a fájdalom, ezért annak tablettás változatával folytatjuk a kezelést. Egyik nap egész jól vagyok másnap ismét visszatér. Ülő munkát végzek, busszal közlekedem, ha a csizmámat felhúzom, már akkor is hajolok, ha a kutyámat leviszem, akkor sem tudom elkerülni nagyon a hajlást. Az emelést próbálom kiküszöbölni. A melegfürdő ajánott-e ilyenkor? Kenőcsöt is használok. Nagyon lassan gygógyul most. A téli hideg sem kedvez állítólag neki, ez igaz? Amikor először jelentkezett, akkor tavasz volt. Ha fájdalom van, akkor még gyulladásban van? Ilyenkor ugyanis még nem szabad a masszázst sem alkalmazni? Szeretném, ha feltett kérdéseimre válaszolna. és szívesem venném tanácsait is, hogy minél előbb meggyógyuljak. Sajnos betegállományba nem tudok menni, mert anyukámmal nagyon sokat voltam már az idén.Köszönettel várom válaszát. Odri

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves Odri! Amennyit tud, annyit feküdjön, mert mindig a szigorú fekvés az ami a legjobban képes lelazítani az izmokat. Emellett a Movalis tabl. kívül izomlazítót is szednie kellene éjszakára. A rendszeres gerinctorna, úszás szintén jó hatású. Fizioterápiát már a kezdetektől fogva nyugodtan igénybe vehet, a masszázst is. A gerincfűző viselése megterhelő helyzetekben jó fájdalomcsillapító hatással bír. Vannak, akiknél a hőmérséklet befolyásoló hatással bír, másoknál ez nem hosszabbítja meg a gyógyulást. Pihenjen amennyit tud.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 19., 14:35; Megválaszolva: 2010. december 28., 18:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés