Érzészavar

Tisztelt Weborvos! Október óta érzek furcsa zsibogó érzést a lábamban.Naponta, kétnaponta hosszabb-rövidebb ideig mindkét lábamon egyszerre jelentkezik, hol csak az alsó lábszáram elülső részén, hol a térdem felett a combomon. Ahhoz tudnám hasonlítani ezt az érzést, mint amikor vmilyen hűsítő zselével bekenem a lábam és hűvösen bizsereg. A panaszolt területen egy durvább szövet furcsa, kellemetlen hatás okoz. A lábam nem visszeres, bár seprűvénáim sajnos vannak. A vérképem a koleszterinszintem kivételével teljesen normális, a kóros koleszterinszint miatt pedig újra szedem az Atorist napi 20 mg-ban. APC és Leiden mutáció tesztem eredménye normális.SM az MRI felvételek alapján nincs.Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza érzészavar témában

Kedves Kérdező!

Panasza legnagyobb valószínűséggel a szedett koleszterinszint csökkentő gyógyszer mellékhatása. Esetleg kisidegbántalom (polyneuropathia) jele lehet, de erre utaló betegséget nem említ. Először hagyja el a koleszterinszint csökkentőt, és ha megszűnek a tünetei, akkor biztosan ez okozta a tüneteit. Kezelőorvosától pedig más fajta koleszterinszint csökkentőt kérhet. Ha nem szűnik az elhagyása után a panasza, keressen fel egy neurológiai szakrendelést, ahol a kisidegbántalmat kizárhatják vagy megerősíthetik.

Kérdés: 2010. december 18., 13:36; Megválaszolva: 2011. január 03., 20:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése