• Édesapám volt MR vizsgálaton.Mit jelentenek ezek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A koponya MR és MRA vizsgálata T1 sagittalis, t2 coronalis, t2, flair, diffusio súlyzott axialis síkú felvételeket készítettünk kegészitve 3d tof angiographiás sorozattal. Kifejezetten tág középvonali helyzetű szimmetrikus kamrarendszer ábrázolódott. a felszini liquerterek is egyenletesen tágabbak. A cerebellumban jobb oldalon egy 6 mm es, bal oldalon egy 7 és egy 12 mm-es jelintenzív képlet ábrázolódott. Bal oldalon a capsula externában megfelelően egy 5mm es jelintenzív képlet is megfigyelhető, melynek megfelelően a diffúzió súlyzott képeken is fokozott jeladás látható. Az agyállományban máshol kóros jelintenzitás eltérés, térszükitésre utaló jel nem látható. A vizsgált rigóba eső eső területen a jobb oldali a. vertebralis az ellenoldalinál kifejezetten gracilisabb. az intracranialis ereken egyéb kórjelző eltérés nem mutatható ki. A bal oldali sinus maxillarisban basalisan nyálkahártya körkörösen megvastagodott. vélemény: kifejezetten tág intra és kevésbé tág extracerebralis liquortér. ischaemiás laesiok a cerebellumban mindkét oldalon. subacut ischaemiás iaesio bal oldalon a capsula externában. sinusitis maxillaris I.s. ezek mit jelentenek?köszönm előre is

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! Az MR felvételen leírnak a kisagy mindkét féltekében és a bal nagyagyféltekében régebbi agyi keringészavar nyomait. Emellett leírják az agykamrák és a külső agyvizet tartalmazó terek tágulatát, mely agysorvadásra utaló jel. Az egyik, a nyak hátsó részén lévő verőeret az ellen oldalinál kisebbnek írják le, de ez fejlődési variációnak felel meg, nem kóros elváltozás. A bal oldali arcüregben gyulladásra utaló jeleket írtak le.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 08., 21:34; Megválaszolva: 2010. december 15., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: