• Neuropathiás gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr. Bessenyei Mónika! Szeretném kérdezni, hogy a neutropathiára van-e újabban gyógyszer, mert édesanyámnál kb. 5 évvel ezelőtt jelenkezett ez a betegség, s akkor még csak a Milgammát és egyéb B-vitaminokat tudtak ajánlani. Valamilyen kétféle gyógyszer azóta megjelent erre a betegség-típusra (anyukámé nem cukorbetegségtől van, nem tudták megállapitani,hogy mitől alakult ki). 30 %-ban az MRI gerinckopást, 70 %-ban ideggyulladást mutatott ki akkor ez a vizsgálat. Jelenleg (talán befejeződik, mert április óta vesekő-zúzásos betegséggel küzdtünk, mely teljesen váratlanul jött) urológiai jellegű betegség is társult hozzá. Egyébként előtte "csak" magas vérnyomással kezelték, utána jött a neuropathai, most legutóbb a vesekő, amely szívritmus-zavarral társult. Szeretném megkérdezni Önt, hogy van-e valamilyen gyógyszer (antioxidánsok, B-vitamin), melyet Ön tudna ajánlani, hogy kipróbálhatnánk. Természetesen tudom, hogy ezt (dunaújvárosi) szakorvossal konzultálva lehet csak kipróbálni. Melyek ezek a gyógyszerek erre a betegségre, ami még reményt ad arra, hogy kipróbáljuk, hogy a mostani nagyon küzdelmes hétköznapokat megkönnyítsék. Egyéb tanácsot is szívesen vennék, amit ebben a mozgásszegény életmódban meg tudnánk oldani, hogy javuljon a jelenlegi állapota. Köszönettel: Odri

        WEBBeteg szakértő válasza a neuropathia témában

        Kedves Odri! Nem cukorbetegség talaján kialakult polyneuropathiánál sajnos a támogatott gyógyszerek köre meglehetősen csekély. Egyedül a carbamazepint tartalmazó gyógyszerek, esetleg mivel egy krónikus fájdalmat okozó betegségről van szó, ezért az Anafranil jöhet szóba. Ezekre kérdezzen rá a kezelőorvosuktól.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 27., 14:02; Megválaszolva: 2010. december 04., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés