• Sclerosis multiplex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2006. -ban lettem SM beteg akkor kettős látás tünetekkel vettek fel az idegosztályra betegként. 2010. októberében voltam MRI -n és nőttek a gócok mind méretileg mind számilag 2 mm-es 12 mm-es lett. Tünetmentes vagyok orvos látta az eredményemet és azt mondta, hogy nem kell kezelés mert tünetmentes vagyok. Mit tegyek, fogadjam el amit az orvos mondott. ??? Meg kell várjam amíg jönnek a tünetek nem lehet ezt kiküszöbölni, elvált nő vagyok egy 12 éves gyermeket nevelek egyedül. Tehát??? Köszönettel: W. Tünde

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Tünde! 2006-ban biztos SM diagnózist állítottak fel, vagy csak valószínűsítették azt? Volt liquor (gerincvízvétel) vizsgálat, VEP (vizuális kiváltott válasz)vizsgálat? Ha biztos diagnózist állítottak fel, és a mostani MR-en tényleg több góc van, nőtt a korábbiak mérete és aktívak (kontrasztot halmoznak), akkor a folyamat aktív. Az, hogy 4 éve nem volt tünete azt jelzi, hogy egy jóindulatú formáról van szó. Ilyenkor az immunrendszer működését befolyásoló szerek elkezdése mindig fontolandó. Nem tudom hol kezelik, esetleg érdemes lenne, ha egy SM centrumot felkeresne pl. valamelyik klinikán, ahol a leletei, az Ön vizsgálata után határozott választ kaphatna. Én ennyiből amit írt, csak ezt tudom Önnek javasolni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 18., 12:42; Megválaszolva: 2010. november 24., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés